Gündem

Siber Güvenlik Yatırım mı?

          Siber güvenlik, tipik bir sermaye yatırımının aksine, belirli bir yüzdelik dönüşü yoktur. Bu durum tabi ki etkisinin ölçülmesin...

17 Aralık 2016

IFS IoT BUSINESS CONNECTOR

     Global kurumsal uygulama şirketi IFS, 24-27 Ekim tarihlerinde İsveç'in Göteborg kentinde gerçekleşen IFS World Conference'da IoT'yi reel olarak işinizden uygulayabileceğiniz yeni ürünü IFS IoT Business Connector'ü tanıttı. Bu ürün iş verimliliğini arttırırken zamandan da tasarruf sağlıyor.
 
      IFS Business Connector Nesnelerin interneti ve IoT conseptini ERP'nin uygulaması IFS içinde uygulanarak dijital dönüşüme hız kazandırıyor. IFS IoT Ocak 2017 ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

     IFS IoT Business Connector 3.parti ürünlerden makinalardan ve cihazlardan toplanan verileri analiz ederek oluşan verilerle IFS uygulaması içinde iş akışlarının tetiklenmesini ve aksiyonlar almamızı sağlıyor. IFS IoT API'ler sayesinde doğrudan bağlantı sağlayabiliyoruz.
 
     Şirketlerdeki en önemli varlıklardan olan operasyonel verilerin karar alma sürecinde kullanılabilmesi ile iş verimliliğini arttırmayı hedefleyen IFS IoT Business Connector , verilerin gerçek zamanlı olarak işlenmesini ve böylece aksiyon almada zaman kaybını ortadan kaldırmayı hedefliyor.
 
     Yapılan araştırmalara göre şirketlerin %86'sının nesnelerin internetinin önemini bildiğini ancak sadece %40'ının bu konuda bir strateji geliştirdiğini gösteriyor.IFS IoT ile nesnelerin internetini sadece bir kavram olmaktan çıkartıp gerçek iş hayatımızda işimizi kolaylaştırarak, verilerimizden karar almada daha etkili bir biçimde yararlanmamıza yardımcı olacağa benziyor.
 
     IFS IoT Business Connector'un oluştuğu başlıca bileşenleri:
 
IFS IoT Controller, IoT veri analizi aracının işinizle ilgili görüşleri ortaya koyduğunda atılacak adımları belirleyen bileşendir.
IFS IoT Gateway, bulut tabanlı ürünler ve IoT veri analizleri ile bulut tabanlı ürünler arasında güvenli iletişim sağlayan bileşendir.
IFS IoT Discovery Manager, ilave yönetme ve izleyebilme kabiliyeti sağlayan bileşen.

     Anticimex CEO'su Jarl Dahlfors IFS IoT ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:
"IFS IoT Business Connector ile dijital heşere kontrol cihazlarımızın ürettiği veriyi denetleyebiliyoruz, böylece hem müşterilerimize daha iyi hizmet veriyoruz hem de onlara ihtiyaçları olan veriyi sağlıyoruz."
 
     Bir bilişimci olarak bu kavramlar heyecanlanmak için bile yeterli. 2017'de büyük yenilikler ve değişimler bizi bekliyor. IFS IoT Business Connector piyasaya sürüldükten sonra nasıl sonuçlar alacağımızı heyecanla bekliyoruz...